Velkommen som ny student høsten 2017

web.jpg

Velkommen som ny student høsten 2017

Er du ny bachelorstudent i sykepleie? 

Oppmøte og registrering for nye studenter i Bachelor i Sykepleie er tirsdag 15. august 2017, mellom kl. 08:00 og 09:00 på Høyskolen Diakonova i Fredensborgveien 24Q.

Se din timeplan for de to første ukene høsten 2017

Klikk her for litteraturlister, studieplaner og moduloversikt

Semesteravgift og -registrering

Praktisk informasjon for nye studenter ved Høyskolen Diakonova 

Fadderuken 2017 for nye studenter (pdf)

NB! Per Magnussen Bokhandel AS er den største i landet innen salg av bøker til helsefag, og vil ha stand med salg av bøker på Høyskolen Diakonova fredag 18. august.

 

Master i sykepleie og helsesøster

Oppmøte og registrering for nye masterstudenter er mandag 4. september 2017, mellom kl. 09:00 og 10:00 på Høyskolen Diakonova i Fredensborgveien 24Q.

Se din timeplan for uke 36 og 37 høsten 2017 (pdf)

Klikk her for litteraturliste modul 1 Emne 1 2017

Se studieuker for studenter i del 2 av masterprogrammet

Se litteraturliste for studenter i del 2 av masterprogrammet

Se studieplan og mer informasjon om studieløpet

 

Kreftsykepleierutdanningen

Oppmøte og registrering for nye studenter i kreftsykepleie er mandag 4. september 2017, mellom kl. 09:00 og 10:00 på Høyskolen Diakonova i Fredensborgveien 24Q.

Se din timeplan for høsten 2017; heltidsstudenter (kommer snart)

Se din timeplan for høsten 2017; deltidsstudenter (kommer snart)

Klikk her for litteraturlister og studieplaner

 

Kristen sjelesorg

Oppmøte og registrering for nye studenter i Kristen Sjelesorg er mandag 11. september 2017, mellom kl. 09:00 og 10:00 på Høyskolen Diakonova i Fredensborgveien 24Q.

Se timeplanen for uke 37 for nye studenter

Klikk her for litteraturlister og studieplaner

 

Hvor ligger Høyskolen Diakonova?

Diakonova holder til i Fredensborgveien 24 i Oslo, ikke så langt fra Regjeringskvartalet, bak Deichmanske Hovedbibliotek.

Klikk her for kart, veibeskrivelse og offentlig transport


I begynnelsen av august vil du få tilsendt innloggingsinformasjon til StudentWeb

Når du har fått dette, kan du:

1. betale semesteravgift (betalingsfrist 10. september), og
2. semesterregistrere deg

Se oppskrift på betaling og semesterregistrering fra lenker her. Det kan gå noen dager fra du har betalt til du kan semesterregistrere deg. Merk at flere av våre videreutdanninger har studieavgift i tillegg, se de enkelte utdanningenes informasjonssider på www.diakonova.no. Studieavgiften har senere betalingsfrist, slik at du rekker å betale semesteravgiften, semesterregistrere deg og motta evt. lån fra Lånekassen før forfall.

Lånekassen
Når du skal søke om lån, er det svært viktig at du velger riktig utdanningsinstitusjon! Det er flere høyskoler med lignende navn. Merk at Høyskolen Diakonova staves med ”y”, ikke med ”g”, dette gjør at skolen ligger langt nede i rullemenyen hos Lånekassen. Lånekassen betaler ikke ut stipend før du har både betalt semesteravgiften og fullført semesterregistreringen. Det kan ta en uke fra semesterregistrering til det er registrert hos Lånekassen. Hvis det tar lang tid, og du ved kontakt med Lånekassen får beskjed om at de ikke har mottatt beskjed om at du er student ved Diakonova, må du først dobbeltsjekke om du har registrert deg ved riktig institusjon (se over). Hvis du har registrert deg ved riktig institusjon, kan du ta kontakt med Studieadministrasjonen, så tar vi videre kontakt med Lånekassen.

Studie- og adgangskort
Studiekortet med bilde brukes som både studiekort og adgangskort. Du vil få ditt studiekort i løpet av første uken etter studiestart. 

Studiekortet sammen med semesteroblat for betalt semesteravgift er gyldig studentlegitimasjon..

Hva får jeg for semesteravgiften til SiO?
Semesteravgiften din går til studentsamskipnaden, SiO. SiO tilbyr tjenester som gir deg et enklere og bedre studentliv. SiOs tilbyr bolig, trening, mat og drikke, lege, tannlege, psykologer, rådgivere, foreningsliv og barnehage tilpasset din studiehverdag og studentøkonomi.  Les mer om SiO på www.sio.no

OdinNYmed_hvit_marg.jpg

Studenter trenger også fastlege der de bor. SiO har campusnære fastleger som er eksperter på studenthelse. Ved å følge denne lenken får du mer informasjon om deres tilbud og hvordan du bytter fastlege: www.sio.no/helse

Kommunikasjon mellom Diakonova og studentene
Diakonova benytter seg primært av studentenes private e-postadresser og e-læringsplattformen itslearning. Opplæring i itslearning vil bli gitt ved semesterstart. Husk at du selv holder e-postadressen din, og annen kontaktinformasjon, oppdatert i StudentWeb. Følg også med på www.diakonova.no.

Timeplan Diakonova benytter timeplansverktøyet TimeEdit. Opplæring vil bli gitt ved semesterstart.

Lenke til timeplan for nye studenter på bachelor i sykepleie (BIS 2015) vil komme i løpet av våren. Kullet er delt opp i fire grupper: A, B, C, D. Vi kan dessverre ikke opplyse om hvilken gruppe du er i før semesterstart. Det blir ikke anledning til å bytte gruppe med mindre særskilte behov ligger til grunn.

50% av utdanningen til bachelor i sykepleie består av praksistudier. Høyskolen Diakonova har gode praksisplasser både i spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten. Vi samarbeider med Lovisenberg Sykehus,  Martina Hansens Hospital, og sykehus i Vestre Viken, bl.a.Bærum sykehus samt kommunehelsetjenesten i Oslo og Akershus. For å få  et godt læringsutbytte i praksisstudiene benyttes ulike vakter og alle ukens dager, slik at man må påregne å gå en oppsatt turnus i disse periodene.

Studieadministrasjonen Dersom du lurer på noe - ta kontakt med Erlend i resepsjonen. Kontakt studieadministrasjonen på studier@diakonova.no

Mer om studiene og høyskolen

Videreutdanning i sykepleie til pasienter med kreftsykdom. 

Les mer her

 

Neste runde med fordypningskurset Helsesøster som samfunnsaktør gjennomføres i uke 45 og 46.

Les mer og meld deg på

Se også fordypningskurset ”Etniske minoriteter; barn, unge og familier i kommunehelsetjenesten” som avholdes i uke 48 og 49.

 

Veledningskurs

Fredag 20. oktober inviterer Høyskolen Diakonova til sin årlige fagdag Forskning og fag 2017 med spennende foredragsholdere og aktuelle tema. Arrengmentet er gratis.

Se programmet og meld deg på

 

 

Studietilbudet i kristen sjelesorg er det første kompetansegivende sjelesorgstudium på høyskolenivå i Norge.

Les mer her