Rekordhøye søkertall til bachelorprogrammet i Sykepleie

Rekordhøye søkertall til bachelorprogrammet i Sykepleie

Søknadsfristen til Samordna Opptak for bachelorprogrammet i sykepleie ved høyskolen Diakonova gikk ut 15. april, og søkertallene viser en formidabel vekst fra tidligere år.

Det er mange som vil bli sykepleier i Norge, og tallene fra Samordna Opptak viser at det er nesten 20 prosent flere førsteprioritetssøkere til bachelor i sykepleie på landsbasis fra 2015 til 2016. Året før var dette tallet på over 17 prosent, så det viser at sykepleierstudiet bare blir mer og mer populært i en tid hvor mange kanskje ønsker seg trygge yrkesvalg for fremtiden.

Samtidig som det er en stor økning av søkere på landsbasis så har Høyskolen Diakonova en formidabel økning med førsteprioritetssøkere til bachelorprogrammet. Antall førsteprioritetssøkere gikk fra 197 i 2015, til 334 i 2016. Det er en økning på over 69 prosent, og dette antallet har også mer enn doblet seg over de siste tre årene.

Sokertall_468_bilde.jpg

Nest høyest økning i landet

Faktisk så er den prosentvise økningen av førstprioritetssøkere til Høyskolen Diakonova den nest høyeste i landet. Det er kun NTNU som kan skilte med en større prosentvis vekst fra 2015 til 2016. Videre så har også det totale antall søkere til bachelorprogrammet ved Høyskolen Diakonova økt fra 1818 i 2015 til 3563 i 2016. Det er en økning på hele 95 prosent, og samtidig ser vi at det samme antallet er tredoblet over de siste tre årene.  

Tiltrekkes av et lite miljø med et godt rykte

Rektor/Adm. Dir. ved Høyskolen Diakonova, Kari Gran Bøe mener at det er Diakonova sine egne studenter som står bak det økte populariteten, støttet opp av målrettet arbeid fra dyktige ansatte i alle ledd i organisasjonen:

«Det er svært gledelig å konstatere den store økningen med søkere til sykepleierstudiet i Norge. Vi trenger flere sykepleiere i fremtiden, og da håper jeg denne trenden varer fremover også. Samtidig er vi selvsagt veldig fornøyd med den store veksten av søkere til Høyskolen Diakonova de siste tre årene, og dette siste året spesielt. Vi er den minste Høyskolen i Oslo som tilbyr en bachelor i sykepleie, og vi vet at mange som søker seg hit gjør det fordi vi har et lite og trygt miljø, samt et godt rykte som går foran oss blant studentene.»

Endringsfrist 1. juli

Selv om søknadstallene nå er tilgjengelig fra Samordna Opptak så har alle en mulighet helt frem til 1. juli med å gå inn og omprioritere sine studieønsker. Således kan den endelige fasiten bli noe annerledes etter 1. juli.

 

Mer om studiene og høyskolen

Hvordan kan vi skape solidaritet og fellesskap i en ny tid? Årets Diakonikonferanse arrangeres i Trondheim 31. oktober til 1. november. 

Les mer og meld deg på

 

Neste runde med fordypningskurset Helsesøster som samfunnsaktør gjennomføres i uke 45 og 46.

Les mer og meld deg på

Veledningskurs

Høyskolen Diakonova tilbyr et fordypningskurs om "Etniske minoriteter; barn, unge og familier i kommunehelsetjenesten i uke 48 og 49. 

Se programmet og meld deg på

 

 

Studietilbudet i kristen sjelesorg er det første kompetansegivende sjelesorgstudium på høyskolenivå i Norge.

Les mer her