Stortrives både sosialt og faglig

I sitt ess på Høyskolen Diakonova

 

–  Vi spiser middag sammen minst en gang i uken, forteller Victoria Dillingøen (20) og Joakim Frøvik (21). Sammen med en håndfull andre fra studiegruppen, møtes de ukentlig til middag etter skoletid.

Det startet da vi leste til eksamen og trengte avkobling og et hyggelig avbrekk, og siden har det fortsatt, forteller de to førsteårsstudentene.

Høsten 2013 ønsket Høyskolen Diakonova sitt andre bachelorkull velkommen i sine nye lokaler i Fredensborgveien 24 Q. De 120 studentene i kull 184 er nå ferdig med første semester, og Victoria Dillingøen oppsummerer halvåret slik:

Studenter_til_nett_Victoria_og_Joakim.jpg

Jeg er i mitt ess på Høyskolen Diakonova! Det at det er et såpass lite miljø, gjør at vi blir mer sammensveiset. Alle sier «hei» til hverandre og vi er trygge på hverandre. Det gjør det også mindre skummelt å ha fremføring foran klassen, sier Victoria.

Her blir vi ikke en av mange, men får et mer personlig forhold både til medstudenter og lærere, sier Joakim.

Støtter hverandre

Verken Joakim eller Victoria har mistet motet etter en høst med omfangsrikt pensum, eksamener og hardt arbeid.  De opplever at studiegruppen er en god støtte.

– Vi får råd og oppmuntring fra de andre underveis og alle hjelper hverandre til å komme over kneikene, forteller de to.

Victoria jobbet et år på treningsstudio og sykehjem etter videregående før hun begynte på bachelorstudiet på Diakonova.  Hun hadde en av de andre diakonale høyskolene øverst på søkerlisten, men er glad for at hun begynte på Diakonova.

 

Gjemt gull

Jeg tror det er mange som ikke kjenner til Høyskolen Diakonova og hvor bra det er å studere her. Jeg husker rektor sa at skolen på mange måter er «gjemt gull» og det er helt sant. Vi må gjøre skolen bedre kjent. Det er mange som tror at Diakonhjemmets Høgskole og Høyskolen Diakonova er en og samme skole, sier Victoria.

Joakim på sin side kjente til Diakonova fordi moren hans hadde en venninne som hadde gått her.

Hun anbefalte meg å søke her på grunn av det gode miljøet, forteller Joakim, som egentlig hadde et ønske om å studere ved Betanien i Bergen. Men Diakonova sto øverst på ønskelisten i Oslo.

 

Gir mye 

Victoria har lenge hatt lyst til å bli sykepleier, men det var først da hun begynte å jobbe på sykehjem at hun fikk bekreftet at det virkelig var noe for henne.

Det gir meg så mye og jeg tenker ikke på det som jobb. Jeg tenker: «Nå skal jeg gjøre hverdagen lettere for de eldre.» Og når de blir så glad for å se meg, gir det meg enda mer lyst til å komme tilbake, forteller hun.

Joakim har vært ett år i militæret og ett år på folkehøgskole før han begynte på bachelorstudiet i sykepleie.

Det har ikke vært sånn at jeg har tenkt hele livet at jeg skal bli sykepleier. Men jeg ønsker et praktisk yrke og trives med et studium som kombinerer teori og praksis. Det gir variasjon og innebærer mer enn bare lesing. Jeg begynte å jobbe på sykehjem i sommer og opplevde at det ga mersmak. Men det er ikke så lett å finne ut hva man skal studere og man må prøve seg litt fram før man bestemmer seg, sier Joakim.

Du kan lese flere historier fra og om Høyskolen Diakonova i Bladet Diakonova. Se smakebiter og abonner på bladet her. 

Tekst: Susanne Ward Ådlandsvik
Foto: Christian Hatt

 

 

 

 

Mer om studiene og høyskolen

Hvordan kan vi skape solidaritet og fellesskap i en ny tid? Årets Diakonikonferanse arrangeres i Trondheim 31. oktober til 1. november. 

Les mer og meld deg på

 

Neste runde med fordypningskurset Helsesøster som samfunnsaktør gjennomføres i uke 45 og 46.

Les mer og meld deg på

Veledningskurs

Høyskolen Diakonova tilbyr et fordypningskurs om "Etniske minoriteter; barn, unge og familier i kommunehelsetjenesten i uke 48 og 49. 

Se programmet og meld deg på

 

 

Studietilbudet i kristen sjelesorg er det første kompetansegivende sjelesorgstudium på høyskolenivå i Norge.

Les mer her